divendres, 27 de març del 2020

Germain: Fem feina amb els números i amb les longituds


Les activitats proposades tenen diferents nivells. Elegiu les adequades als vostres coneixements i no vos preocupau si no dóna temps a fer-les totes.

Seguim amb l’aprenentatge dels números

Per nivells inicials:


Els nins i nines que estau aprenent a comptar heu de seguir treballant. Primer heu d’aprendre els números fins al 10. Quan ja els sabeu, seguiu fins al 20. És important guanyar seguretat.

Una activitat que podeu fer a casa és agafar ciurons, llenties, grans d’arròs, taps o botons i anar posant-los un a un dins d’un plat, comptar-los fins on sabeu (1, 2, 3, 4...).

Una segona activitat que podeu fer amb el mateix material és fer grups d’un, dos, tres, quatre... a damunt un paper i escriure la xifra 1, 2, 3, 4... devora de cada grup. Si no sabeu escriure molt bé, vos poden ajudar fent-vos uns paperets o etiquetes amb els números per a què els col·locau.

Una tercera activitat és fer un dibuix on hi hagi 6 nins i nines, 4 pilotes, 7 ocells, 2 arbres, 1 bicicleta i 9 moixos. Decora’l com tu vulguis.

Pels que ja en sabeu un poc més:

[Aquesta activitat la podeu fer a un full o un quadern.]

Primer haureu de comptar:

de 3 en 3 començant pel número 20

20 , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __

de 5 en 5 començant pel número 50

50 , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __

de 6 en 6 començant pel número 70

70 , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __

i de 9 en 9 començant pel número 90

90 , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __ , __


Després demanau unes monedes d’euro i de cèntims i representau les següents quantitats (si no teniu monedes, les podeu dibuixar):

41 cèntims, 74 cèntims, 127 cèntims, 305 cèntims, 230 cèntims

Recordau que 1 euro són 100 cèntims.

Per tothom: mesuram objectes

Avui anam a mesurar objectes amb els dits.

Mira la caixa de la imatge? Quants de dits fa?

Sí, 3 dits. Ara selecciona uns quants objectes que tenguis a casa i ALTO! Amaga els dits! Abans de mesurar res, primer has d’escriure en un paper quants de dits creus que mesura cada objecte. Ja ho has apuntat? Ara comprova-ho mesurant-ho amb els dits. T’has equivocat de molt? No passa res, la pròxima vegada encertaràs més.

Si tens un regle o un metre a mà, ara pots repetir l’activitat amb centímetres. Primer apunta al paper quants de centímetres creus que fa cada objecte. Llavors comprova la mida real amb el regle.

Per acabar, ara que ja saps els dits que fa cada objecte, inventa sumes amb la mida d'uns quants d’ells, de dos, d’altres dos, de tres, de quatre... Si t’han sortit nombres grans, pots fer la suma amb la roba estesa!

Et sobra temps i tens ganes de resoldre un problema? prova aquest>>> Allargam i escurçam.




Si tens tauleta o ordinador amb connexió a internet, aquí tens algunes propostes per aquests dies:

  • Prova amb el Whack a Mole. Has de pitjar en el número 1 i progressar pitjant la resta de números. Massa fàcil? Mou els comandaments i fes-t’ho més difícil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada