dimecres, 8 d’abril del 2020

Anam a cuinar: Crespells

CRESPELLS

Hola famílies!! Com estau?

Avui vos duc una proposta de cuina per fer aquestes festes amb els vostres nins i nines de casa.

Receptes de crespells n'hi ha moltes i amb formes ben variades com figures geomètriques, animals, humanes. Jo he fet servir la forma d'estrella i de cor. si no en teniu podeu fer servir un tassó per exemple.

Jo vos deix la recepta que sempre hem fet a casa....

INGREDIENTS:
  • 300 g de saïm
  • 300 g de sucre
  • 3 vermells d'ou
  • 1 tassó de suc de taronja (uns 240 ml)
  • La ratlladura d'una llimona
  • 1 cullaradeta de cnyella en pols
  • 1 kg de farina normal (aproximadament)

PREPARACIÓ:

  1. Mesclau el sucre amb el saïm reblanit, els vermells d'ou i el suc de taronja. Afegiu-hi la farina, de mica en mica. Feis una bolla amb la pasta i deixau-la reposar uns 30 minuts.
  2. Enfarinau la superfície de treball. Aplanau la pasta amb un aprimador (jo ho faig amb les mans) fins que quedi d'un gruix d'1 cm més o menys. Formau els crespells amb els motlles triats: estrella, cor, flor, rodona amb el tassó, etc.
  3. Col.locau-los damunt la llauna un davora l'altre.
  4. Enceneu el forn a 170/180 grausi, en ser calent, enfornau els crespells entre 15/20 minuts, segons siguin de gruixats.
Si els guardau en pots de vidre o capses de llauna hermètiques, es conservaren durant molts de dies.

Vos pos unes fotos del procés i del resultat final...





Bon profit!!

Esper que vos agradin 

D'aqui un parell de dies pujaré també unes galetes de mantega. Així la tendreu també sense saïm pels que no voleu o no podeu menjar aquest ingredient


#jomequedacasa
#aixotambepassara

Carmen








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada