dijous, 9 d’abril del 2020

Germain: 4 enigmes per aquests dies


En aquesta entrada del bloc no trobareu propostes de numeració i càlcul com les setmanes passades. Si en voleu seguir practicant, reviseu aquelles activitats de les publicacions anteriors.

Avui vos proposaré quatre enigmes per treballar en família. Serviran per a què el vostre cap es llevi les teranyines que se li puguin fer. Per pensar i per a què, si fa falta, ens surti fum per les orelles. No vos dic ni com ni amb què s’han de resoldre els enigmes. Podeu fer servir el material que vulgueu. Però sobretot, penseu.


Deixa els símbols sols




Veieu que a la imatge hi ha quatre estels, quatre cors, quatre cercles i quatre creus col·locades de manera que tots són iguals en una línia horitzontal?
Torneu a col·locar aquests símbols per a què no es repeteixi cap ni en les línies horitzontals ni en les línies verticals.

Massa fàcil? Tornau-ho a provar. Ara tampoc es pot repetir cap símbol a cadascuna de les diagonals principals.


Triangle de monedes



Com mostra la imatge, hem posat 10 monedes en forma de triangle que apunta cap amunt. Seríeu capaços de fer que el triangle quedés apuntant cap avall movent només tres monedes?


Plens i buits




A la imatge hi veieu sis tassons. Tres hi són plens d’aigua i tres buits. Estan col·locats de forma que al costat d’un tassó buit hi ha un tassó ple i devora d’un tassó ple hi ha un de buit.
Movent només un dels tassons, series capaç d’agrupar-los posant els tres plens a un costat i els tres buits a l’altre?
Au, prepara els sis tassons damunt una taula i prova.


Pollastres i vaques




Un pagès envia els seus fills a comptar la quantitat de pollastres i vaques que té a foravila. Al cap d’una estona, el fill informa el pagès que ha comptat 70 caps i la filla li diu que ha comptat 200 potes. Quants pollastres i quantes vaques té a foravila?

Esper que passeu gust cercant les solucions.



 Podeu trobar aquests i altres enigmes a El llibre dels enigmes, escrit per Ximo Cerdà i Albert Alforcea i publicat per l’editorial Barcanova.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada