dimarts, 26 de maig del 2020

ANNA FRANK

Bon dia amorets 😍,

Proposta de lectura i comprensió en LLENGUA CATALANA.
Això vol dir que hem de llegir el text i fer la comprensió en la llengua que se vos dóna. D'acord??




Abans de llegir... Llegint el títol de què penseu que anirà aquesta lectura? Per què? Podria ser que tractés d’algun tema de l'espai de Fibonacci?




EN PERE CATORZE

Una vegada hi havia una família que tenia un fill, al que estimaven molt, però era tan menjador, que no el podien mantenir.

Cada dia per berenar, dinar i sopar es menjava la ració de catorze persones adultes: catorze olles de faves, amb tallades de carn i botifarró, i catorze pans. Per això li posaren de nom Pere Catorze.

Un dia, els seus pares decidiren dur-lo al rei per veure si el llogava. El rei l’acceptà i, per veure si seria bon treballador, decidí enviar-lo al Comellar dels Lleons a cercar llenya.

El Comellar dels Lleons era una vall molt profunda i ombrívola, enmig de dues muntanyes altíssimes, on no s’hi acostava ningú mai, perquè estava farcida de grandiosos lleons, que es menjaven qualsevol persona que gosés acostar-s’hi.

L’endemà al matí, en Pere partí amb un carro i un parell de bous, acompanyat per un criat del rei. Quan arribaven a la vall, el criat començà a tremolar com una fulla de pollancre i digué a en Pere: - Deixeu-me baixar del carro, que no sé què em passa, tinc molt de mal de panxa. Jo em quedaré aquí, vostè segueixi aquest camí, que el durà al Comellar.

Quan el criat hagué baixat del carro , més espantat que un cuc, partí corrent, més aviat que de pressa, cametes em valguin... i no s’aturà fins que fou a cal rei.

Rondalla Mallorquina: En Pere Catorze.


Comprensió lectora



1. Què li passava a en Pere Catorze?

2. Per què li posaren el nom de Pere Catorze?

3. Per quin motiu, els pares d’en Pere, volien que el rei el llogués ?

4. Per què creieu que li entrà mal de panxa al criat del rei?

5. Per què el criat no s’aturà fins que fou a cal rei?

6. Creieu que fan bé els pares d’en Pere portant-lo al rei?


Activitats complementàries



1. Què li deuria passar a en Pere? Inventeu un final per acabar aquesta rondalla?



2. Escriviu què hauríeu fet si haguessis hagut d’acompanyar a en Pere a la Vall dels lleons?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada