dijous, 14 de maig del 2020

VALORS. COMUNITAT DE GRANS

     Tenir PACIÈNCIA és saber esperar amb calma allò que tarda a arribar.
Què és de senzill dir-ho i que difícil de practicar-ho! I quina paciència s'ha de  tenir per ensenyar-ne!!! Vosaltres, que sou la Comunitat de Grans, ja en sabeu més...

  Aquí teniu dos contes breus que parlen de la importància de ser pacients i saber esperar.

                     L'oca que ponia ous d'or

Això era i no era un home molt bondadós i els déus van concedir-li, com a premi, una oca que ponia ous d'or.

Però l'home no va ser prou pacient per obtenir-ne profit a poc a poc, sinó que imaginant-se que l'oca era tota d'or per dins, no s'hi va pensar ni un moment i la va matar. I no només es va equivocar en allò que havia imaginat, sinó que també va perdre els ous: l'interior de l'oca era de carn.

De la mateixa manera els ambiciosos i impacients, pel desig d'obtenir massa aviat coses més grans, perden fins i tot les que ja tenen a les mans.




              
             La guineu amb el ventre inflat

 Una guineu que tenia gana va veure dins el forat d'un arbre uns trossos de pa i de carn que havien deixat uns pastors. Hi va entrar i se'ls va menjar. Però després, amb el ventre inflat, no va poder sortir del forat i gemegava de mal.

Una altra guineu va sentir-la  i va preguntar-li què tenia. Quan va saber el problema, li va dir: "Idò ara t'has de quedar aquí fins que tornis a estar com estaves quan hi vas entrar i llavors podràs sortir-ne fàcilment.

La resposta de la segona guineu ens indica que hem de tenir paciència i esperar perquè es resolguin els nostres problemes.





És important saber esperar, tenir una actitud positiva i sobretot relaxar-nos quan estam enfadats. 

Una bona manera per aprendre a controlar els nirvis quan tenim una rabieta és aturar-nos de cop, tancar els ulls i contar fins a deu.

 I ara pensa i escriu en un quadern si tens rabietes habitualment, si t'enfades sovint a l'escola o a casa, si quan jugues amb els amics vos barallau... 

 Quan et poses nirviós, quines sensacions tens? Com ho fas per tranquil·litzar-te?

Després pot comentar quin des dos contes t'ha agradat més, si ja els coneixies, o si saps alguna faula que parli d'aquest tema.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada