dimarts, 5 de maig del 2020

Dekker - comunitats autònomes

Bon dia, nins i nines!

Avui treballarem el microespai de geografia. Aquesta proposta estava amb els jocs i molt de voltros no la fereu, per això aprofitam per treballar-la ara.

La majoria de nosaltres vivim a Palma, que és una ciutat. Aquesta ciutat es troba a l’illa de Mallorca, que és una de les illes que formen les Illes Balears.

Espanya es troba dividida en en 19 parts, anomenades COMUNITAS AUTÒNOMES. Per ser més clar 17 són comunitats autonomes i 2 són ciutats de provincies.

És important saber on vivim, per això abans de començar l'activitat nem a fer un repàs. 

A continuació trobareu 2 tasques a fer, les dues podreu triar entre modalitat manual i on-line. Després trobareu un joc on-line per fer de manera voluntaria, és MOLT DIVERTIT. Finalment trobareu les solucions de les activitats 1 i 2. 

ACTIVITAT 1:
Completa el següent quadre: (com sempre que ens és possible podeu trobar el format manual i digital, només cal fer-ne 1)

Format manual: Mirau la següent fitxat i completau responent a cada cosa que et demana: (en aquest cas, SI que has de copiar les preguntes). Al final d'aquesta publicació trobaràs les solucions, no les miris fins que no hagis acabat. 


- Format digital: entra en el següent enllaç i realitza la tasca. És la mateixa que veus a sobre peròla pots fer amb l'ordinador. (té autocorrector)


ACTIVITAT 2: 
Aquesta tasca consisteix en intentar esbrinar quines són comunitats autonomes que formen el territori espanyol. 



TRANQUIL·LITAT! no ens ha de sortir a la primera, es qüestió d'anar provant i anar aprenent algunes!

Com sempre que ens és possible podeu trobar el format manual i digital, només cal fer-ne una.

Format manual: Mira el mapa que trobaràs acontinuació, intenta copar-lo en un full i posar el nom de cada comunitat autònoma on correspongui. Al final d'aquesta publicació trobaràs les solucions, no les miris fins que no hagis acabat. 



- Format digital: entra en el següent enllaç i arrosegant els noms que trobaràs a baix de la pàgina, intenta esbrinar quina és cada comunitat autònoma, la nostra ja l'hauries de saber. (té autocorrector)
Atenció: cal que quan moguis el nom el col·loquis exactament en un lloc concret, et donaràs compte quan ho moguis. 



ACTIVITAT 3: Voluntària
Aquesta activitat és per repassar les comunitats autònomes. Et sortiran uns talps, topos en castellà, i hauràs d'esclafar aquells que portin conrrectament el nom d'una comunitat autònoma. És MOLT DIVERTIT!!!! 

https://wordwall.net/es/resource/1917594/comunitats-aut%c3%b2nomes 

SOLUCIÓ - ACTIVITAT 1: 




SOLUCIÓ - ACTIVITAT 2: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada