dimarts, 19 de maig del 2020

Germain: Seguim amb la resta!

Hola, nins i nines! Fa unes setmanes vàrem començar a treballar amb les restes i avui seguirem fent una mica més de feina. Si encara no heu fet les propostes anteriors de restes, millor que comenceu per aquelles i després feis les que presentam a continuació.

Per nivells inicials

Per l'activitat d'avui necessitau material petit tipus blat de les índies, llenties, fitxes, gomets, etc. Començarem treballant amb els nombres de l'1 a 10. Triau el nombre que vulgueu i posau-lo amb el material triat. Jo, per exemple, he triat el 6.


Pensau quines diferents sumes podeu fer perquè el resultat sigui el nostre nombre. Mirau, aquestes són les que m'han sortit del 6.



Ara les col·locarem dins aquesta graella. El primer que heu de fer és posar les sumes davall el vostre nombre, després relacionarem aquestes sumes amb les restes.
Per tant, la vostra graella ha de quedar més o menys així. A un costat tenim les sumes i si ens fixam bé a l'altre hi ha les restes. Per fer les restes heu d'agafar el vostre nombre i restar-li un dels dos nombres que formen la suma i veureu que el resultat és l'altre nombre. Per exemple jo he agafat 6 blats de les índies i li he restat 1 blat de les índies. El resultat que m'ha quedat han estat 5 blats de les índies.



Si sabeu els nombres fins al 100...

Per acabar, sumeu 10 al vostre nombre i feis el mateix que hem fet abans. El meu nombre seria 60 i la meva graella quedaria així.


Fixau-vos bé, tots els nombres són iguals que abans només que hi afegim un 0 a darrere.
Provau de fer-ho amb un parell de nombres i enviau-nos les fotos!

Per tots els nivells

Avui treballarem amb les restes des de _ fins a _. El primer que hem de fer és cercar material petit tipus blat de les índies o llenties. Després pensarem 2 nombres, per exemple el 2 i el 10, i el que hem de fer és arribar des del 2 fins al 10. Com ho farem?

Practicau fent més exemples:
  • Des del 3 fins al 6
  • Des de l'1 fins al 7
  • Des del 6 fins al 9
  • Des del 4 fins al 8
  • Des del 2 fins al 5
  • Des del 5 fins al 7
  • Des de l'1 fins al 4
  • Des del 9 fins al 10
  • Des del 3 fins al 9
  • Des del 4 fins al 6

Si voleu fer-ho amb nombres més grans perquè no haguem de posar tants de blats de les índies ho podem fer de la següent manera. Recordau els reglets que teníem a classe? El que farem serà dibuixar-los, ja que a casa no els tenim. Per exemple si volem posar el nombre 17 ho podríem fer de la següent manera:


A dedins posam el nombre al que fa referència i així sabrem quin és. Una altra opció és imprimir-los.

Si per exemple, volem arribar des del 17 fins al 29 els dibuixarem un damunt l'altre, com a la següent foto:


A continuació, completarem el nombre més petit per arribar fins al més gran. Si ho feim amb un color diferent, veurem el que hem hagut d'afegir.


Com podem observar al 17 li hem afegit el 12 per arribar fins al 29. Feis un parell d'exemples més per practicar. Demanau als pares que vos ajudin a triar els nombres depenent fins a quin nombre sabeu comptar.


Hi ha ganes d'un problema? A veure si aconseguiu resoldre la qüestió que vos plantejam, perquè la solució està tancada a dins un sobre!

Si tens ordinador o tauleta amb connexió a internet, aquí tens algunes propostes per aquests dies:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada