dilluns, 18 de maig del 2020

ESPAI COUBERTIN. COMUNITAT DE MITJANS I GRANS

Bon dia nins i nines!

    Estau tranquils? Sí, no? Idò aquesta setmana practicarem IOGA, un excel·lent exercici físic i mental. T'explicarem els seus BENEFICIS i t'oferirem uns senzills exercicis per a tu i la família. Descarregau les tensions d'aquests últims mesos i relaxau-vos!
  El IOGA és una disciplina psicofísica amb la qual s'aconsegueixen condicions de gran benestar per al cos i la ment.

En el següent enllaç podeu veure com es practiquen 3 exercicis bàsics de IOGA i una relaxació final.

        https://www.youtube.com/watch?v=SP5p1gLUOHI&t=167s



1- Salutació al sol 





2- Postura papallona





3- Feim la campana





Relaxació final (respiració de l'abella): Asseguts en terra, esquena recta, tapau-vos amb els dits les orelles. I tancau els ulls. Agafau aire i quan l'expulseu feis com un brunzit d'abella fent la lletra M.


 L'objectiu del IOGA és tenir un cos més sa, flexible i actiu. Si voleu  practicar un poc més aquí teniu un altre vídeo amb tres postures imitant animals:
 
            https://www.youtube.com/watch?v=jMOZz7GHaog


POSTURA DEL MOIX: posau-vos a quatre potes amb les mans davall les espatlles mirant cap a terra. Agafau aire i corbau l’esquena cap a fora simulant un moix (inclinant la columna cap a dalt i mirant la guixa). Inspirau lentament i tornau a la postura inicial a mesura que treis l'aire.

Beneficis: Reforçam columna vertebral i milloram la concentració.




POSTURA DEL CA: Posau-vos drets, inclinau el cos cap endavant fins que toqueu amb les mans a terra. Pressionau la mà plana i manteniu l'esquena recta i el coll relaxat. Aguantau unes quantes respiracions profundes.

Beneficis: tonifica els músculs de cames, braços i esquena.






 POSTURA DE LA COBRA: aquesta postura imita els moviments i la càrrega muscular que realitza la serp quan es desplaça. Posau-vos de panxa, les mans a terra a l'alçada de les espatles i arquejam l'esquena mirant cap envant i imitam com treuen la llengua les serps .

Beneficis: reforça esquena i braços i aporta seguretat i autoestima.






     Esper que vos ho passeu bé fent aquests exercicis i que els pugueu practicar amb la família. Si ens voleu enviar un vídeo o una foto fent ioga estarem ben contents.

Ahh, i la pròxima proposta seran uns exercicis d'AIKIDO. Sabeu què és? N'heu sentit a parlar?

Fins la setmana que ve! OMMMMM!!!





   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada